KOSGEB seyahat acentaları desteği, seyahat acentası açmak isteyen girişimcilerin inceleme eğiliminde oldukları konulardan birisidir.
2024-2025 Güncelleme: Aşağıdaki örnekler eski senelerden alınmıştır, şartlar ve miktarlar güncel olmayıp, her sene değişebilmektedir. Hatta şartlar da değişmekte olup, geleneksel girişimcilik desteği kapsamında olan sektörlere verilen destekler oldukça sınırlandırılmıştır. Bu yüzden aşağıdaki bilgileri baz almamanızı, Kosgeb Resmi Sitesi’nden kesin bilgiyi edinmenizi öneriyoruz.
KOSGEB tarafından seyahat acentaları mevcut destek programları ile desteklenebiliyor. Ancak, başvuru yapabilecekleri destekler sınırlı. Bu destekler, genellikle KOSGEB genel destek programı başlığı altında yer almaktadır. KOSGEB destekleri sayfamızdan tüm destekleri inceleyebilirsiniz. İlgili bağlantıyı yazımızın sonunda bulabilirsiniz.
Mevcut seyahat acentalarının yanı sıra, yeni kurulacak seyahat acentaları da KOSGEB’in işyeri kurma desteğinden faydalanabilirler. KOSGEB yeni girişimci desteği başvurusu ile sıfırdan seyahat acentası işletmesi açabilirsiniz.
Hali hazırda seyahat acentası olan KOBİ’ler de KOSGEB destekleri 2018 yılında neler, bu desteklere göz atabilir.
İçindekiler
KOSGEB seyahat acentaları desteği nedir?
Bu destek, yeni kurulacak olan seyahat acentası işletmeleri için verilen bir destek türüdür. Aşağıda değineceğimiz şartların sağlanması halinde KOSGEB, yeni kurulacak olan seyahat acentalarını desteklemektedir.
Desteğin üst limiti, 50.000 TL’dir ve geri ödemesizdir. Bu 50.000 TL, işletme kurulur kurulmaz size hemen verilmez. Önce harcamaların işletme tarafından yapılması gerekir.
Peki ama nedir bu destekler diye soracak olursanız, işte cevabı.
- 2.000 TL işletme kuruluş masraflarına verilir. Sadece ödeme talep formu ile talep etmeniz yeterlidir.
- 18.000 TL makine-teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği alabilirler. Bu limit, 27.000 TL’ye kadar çıkabilir. Bu durumda işletme giderleri desteği, 21.000 TL’ye düşer.
- 30.000 TL personel ve kira desteği alabilirler. Üst limit 45.000TL’ye kadar çıkabilir. Bu durumda, makine-teçhizat desteği üst limiti 3.000 TL’ye düşer.
Her ne durumda olunursa olunsun, destek miktarı toplam 50.000 TL’yi geçemez.
Makine-teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği kapsamında neler alınabilir, diye soracak olursanız, gider kalemleri şu şekilde olabilir:
- Raf
- Masa
- Sandalye
- Bilgisayar
- Televizyon
- Klima
- Yazıcı
- Fotokopi makinesi vb.
2018 yılında getirilen yenilikle, artık makine-teçhizat giderleri için % 20 teminat yatırmanız durumunda erken ödeme alabileceksiniz.
KOSGEB destek bölgeleri analizimizde ilinizin hangi destek bölgesinde olduğunu belirttik. Daha doğrusu, tüm illere yer verdik.
KOSGEB seyahat acentaları desteği şartları nelerdir?
- İlk olarak, işyeri kurmadan önce KOSGEB girişimcilik sertifikası almalısınız.
- Sertifikayı aldıktan sonra işletmenizi resmi olarak kurmalısınız. Aksi takdirde, başvuru yapamazsınız.
- İşletmenizi kurduktan sonra KOSGEB veri tabanına kayıt yapma işlemi tamamlanmalıdır.
- Kaydınız onaylandığında KOSGEB iş planı yazmalısınız.
- Başvurunuz onaylandığında, KOSGEB’den destek ödemelerini talep etmelisiniz.
KOSGEB proje onay süresi isimli yazımızdan ne kadar sürede projenizin onaylanabileceğini öğrenebilirsiniz.
KOSGEB seyahat acentaları desteği ile ilgili süreci detaylı bir şekilde incelemek için KOSGEB girişimcilik aşamaları sırasıyla nelerdir, bir incelemenizde yarar var.
Sağlıcakla kalın.