KOSGEB cep telefonu dükkanı desteği nedir? Şartları nelerdir? Kimler başvuru yapabilir? Ne kadar destek alabilirim? Tüm cevaplar yazımızda.
İçindekiler
KOSGEB Cep Telefonu Dükkanı Desteği Nedir?
KOSGEB desteği ile cep telefonu dükkanı açmak isteyenlerin başvuru yapabileceği çok önemli bir destek programı vardır. Bu destek programının genel adı, KOSGEB girişimci desteğidir. Cep telefonu ve aksesuarlarının satışı, cep telefonu tamiri gibi alanlarda işletme açmayı düşünen vatandaşlarımızın bu desteğe, gerekli şartları sağlamaları halinde başvuru yapabilmeleri mümkündür.
Cep telefonu dükkanları, günümüzde uygun iş yeri bulmanız halinde oldukça fazla kar elde edebileceğiniz bir iş fikridir. Artık cep telefonu kullanmayan birey sayısı yok denecek kadar az bir hale gelmiştir. Dede ve ninelerimiz dahi cep telefonu kullanmaktadır. Bu durum, cep telefonu dükkanları için oldukça cazip bir piyasa oluşturmaktadır.
Şimdi dilerseniz, KOSGEB’in cep telefonu dükkanı için verdiği desteklere şöyle bir göz atalım.
Şartlar Nelerdir?
Cep telefonu dükkanınız için KOSGEB’den destek almak istiyorsanız, aşağıdaki adımları sırasıyla atmanız gerekmektedir.
- Öncelikle, cep telefonu dükkanınızı açmadan önce KOSGEB girişimcilik kursuna katılarak girişimcilik sertifikası almanız gerekmektedir. Asla, sertifika almadan işletmenizi açmayınız. Bu durumda, destekten faydalanamazsınız. 50.000 TL’lik hibe fırsatını kaçırmamak için adımları dikkatli atmanız gerekmektedir.
- Sertifikanızı aldıktan sonra işletmenizi resmi olarak açmalısınız. Şahıs işletmesi açma ihtimalinizi düşünerek şahıs şirketi nasıl kurulur? öğrenmek istiyorsanız, yazımız sizi yönlendirecektir.
- İşletmenizi kurduktan sonra KOSGEB veri tabanına kayıt olmanız gerekiyor. Kaydın ardından iş planı yazmalısınız.
- İş planınız onaylandığı takdirde cep telefonu dükkanınızı için destek süreciniz başlayacaktır.
- Giderlerinizi gerçekleştirip KOSGEB’den destek ödemesi talep edebilirsiniz.
Cep Telefonu Dükkanım için Ne Kadar Destek Alabilirim?
Öncelikle bu destek hakkında aşağıda vereceğim destek tutarları ve ilgili şartlar önceki senelerden temsili olup güncel değildir. Her sene güncellenebilmektedir. Güncel tutarları kosgeb resmi sitesinden takip edebilirsiniz.
Toplam alabileceğiniz maksimum destek tutarı 50.000 TL’dir. Bu tutar tek seferde yapılmaz ve geri ödemesizdir.
- İşletme kuruluş desteği olarak 2.000 TL yatırırlar hesabınıza. Tek seferde bu tutar, yatar ve ödeme belgesi sunmanıza gerek yoktur. Sadece ödeme talep formunuzu teslim edersiniz.
- Makine, teçhizat, ofis donanım, yazılım giderleriniz için 18.000 TL alabilirsiniz. Raf, tezgah, bilgisayar, masa, sandalye, askılık vb. giderleriniz için geçerlidir. Bütün bu harcamaları yaparsanız tek seferde geri ödeme alırsınız.
- İşletme giderleri olan personel ve kira için toplam 30.000 TL alabilirsiniz. Bunun için ilgili giderlerin gerçekleşmesi gerekir. Her ay ya da 2 ayda veya 3 ayda bir toplu olarak alabilirsiniz.
KOSGEB’de destek oranları vardır. Yaptığınız harcamaların tamamını geri almazsınız, belli bir kısmını geri alabilirsiniz. Aşağıdaki tablodan bu oranları görebilirsiniz.
Bulunduğunuz şehrin kaçıncı bölgede yer aldığını öğrenmek için KOSGEB Destek Bölgeleri isimli yazımızı inceleyebilirsiniz.
KOSGEB cep telefonu dükkanı desteği ile ilgili tüm soru ve görüşlerinizi bize iletebilirsiniz. Soru ve görüşleriniz bizim için oldukça kıymetlidir. En kısa sürede tarafınıza geri dönüş yapılacaktır.
Önemli Bilgi: 2018 yılında KOSGEB’de erken ödeme dönemi başlamıştır. Makine-teçhizat, ofis donanım, yazılım desteği için destek tutarının %20’si kadar teminat göstermeniz durumunda erken ödeme talebinde bulunabileceksiniz. Bu kolaylık ile beraber, KOSGEB desteği daha cazip hale gelmiştir.
İlgili İçerik: Vergi borcu olan KOSGEB desteği alabilir mi?
İlgili içerik: KOSGEB düğün salonu desteği
şimdi ben cep telefonu dükkanı açmak istiyorum ve bayilik verise bunu türk telekoma çevirmek istiyorum öncelikle dükkanı tuttum kiramı depozitomu vs peşin verdim ve harcamalarımı şimdiden yapıyorum ama vergiye kayıt olmadım anladıgım kadarıyla kursu önceden almak gerekiyormuş bununla ilgili cep telefonu dükkanı için nace kodu nedir ve ne yapmam gerekiyor hibe desteği alabilirmiyim
Metehan bey
Öncelikle girişimcilik kursuna katılmalısınız. Daha sonra vergi kaydı yaptırmalısınız. Cep telefonu işletmesi için KOSGEB’den destek alabilirsiniz.
Benim Üzerimde geçmişdeki bazı hatalarından dolayı 10 taneyi geçgin icralar vsker var buna binayen kosgebden CEP telefonu üzerine dükkan açmak için yinede desdek alabilirmiyim
Banka hesabınıza yatırılacak olan destek tutarı, bloklanır bu durumda.
Merhaba iyi günler. Girişimcilik kursuna katılarak belgemi aldimi.dükkanı da kıraladim vergiye kayıt da oluyorum.bundan sonrası da neler yapabilirim kosgeb desteği nasıl alabilirim.
e-Devlet üzerinden KOSGEB veri tabanına kayıt ettirmelisiniz işletmenizi.
Akabinde online olarak iş planınızı yazmalısınız.
İş planınız değerlendirdikten sonra sonuca göre hareket etmelisiniz.
Merhaba. Ben 21 yaşımdayım, askerliğim tecilli. Gerek yazılım, gerek donanım, gerekse teknik arızalar konusunda uzman sayılırım. Çalıştığım dükkanlarda 10 kazandırıp 1 almaktan bıktığım ve ticaret konusunda sağlam bilgi ve tecrübelerim olduğu için kendi dükkanımı açmak istiyorum. Genç girişimcilere destek veriyor diyorlar ama acaba kendi üzerime kredi, destek alabilir miyim? Annem ve babam emekli, annemin engelli raporu var. Kendi üzerime alamazsam ailemden biri üzerine alabilme imkanım var mıdır? Ve beş kuruşsuz dahi olsanız onay gelirse destek oluyorlar diyorlar, boş yere umutlanmak istemiyorum. Yarın da Kosgeb dairesine gideceğim ama sizden de bilgi alabilirsem, sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim. Kolay gelsin.
Evet, yararlanabilirsiniz. Başka kişiler üzerine de işletme açmanız mümkün. KOSGEB’den destek alabilmeniz için mutlaka sermayenizin olması şart. Sermayesiz işletme açmamanızı öneririm. KOSGEB’e güvenilerek açılan işletmeler, büyük sıkıntılar yaşıyor.
Benim Üzerimde geçmişdeki bazı hatalarından dolayı 10 taneyi geçgin icralar vsker var buna binayen kosgebden CEP telefonu üzerine dükkan açmak için yinede desdek alabilirmiyim
Anladığım kadarıyla 50 bin liranın tamamını vermiyor ve bütün harcamalar kendi cebimizden yapılıp fatura halinde ödeme alabiliyoruz öylemi
Doğrudur, ancak mevzuat değişti. Şartlar değişti. Yazılarımız kısa süre içerisinde güncellenecek.
Ben bu konuda çok ciddiyim şuan yüksek miktardaki maaş almama rağmen çalışmış olduğum işi bırakıp kendi işim için Asım atıcam şuanki şartlar nedir kısa ve öz bir şekilde açıklama yapabilirmisiniz ilginiz için teşekkürler