Çiçekçi Dükkanı Açmak Karlı mıdır? Ne Kadara Açılır? Maliyeti Nedir?

Çiçekçi dükkanı açmak karlı mıdır? Ne kadara açılır? Maliyeti nedir? Çiçekçi dükkanı dekorasyonu nasıl olmalıdır? Hepsi yazımızda.

Son dönemlerin en popüler iş fikirlerinden biri olan çiçekçi dükkanı açmak fikri, kendi iş yerini açmak isteyen ve hangi iş fikrinde yoğunlaşacağı hususunda kararsız kalanlar için uygun piyasa şartları ve yüksek kar oranı ile oldukça önemli bir koludur.

Çiçekçi dükkanı açmak

Çiçekçilik Sektörü Neden Önemli?

Çiçekler, insanları mutlu eden en kıymetli hediyelerin başında gelmektedir. Çiçek, insanı değerli hissettirir. En mutlu günlerimizde hangimiz sevdiklerimize çiçek almadı? Sevgilimize, eşimize, annelerimize, babalarımıza hediye alırken; doğumda, ölümde, mutlulukta her zaman hediye olarak çiçek karşımıza çıkmaktadır. Birçok olayı çiçekle kutlarız. Bu nedenle, diyebilirim ki çiçekçilik sektörü hiç bir zaman sona ermeyecek bir sektördür. Uygun bir finansal yapı ve uygun iş yeri ile tecrübeli her girişimciye gelir getirecek bir sektördür.

Tüm bunların yanı sıra, aslına bakacak olursan çiçek almak için herhangi bir olay veya olgunun da vuku bulmasına gerek yoktur. İnsanlar, kendilerine dahi çiçek alabilmektedir. Hatta çiçek alanların büyük bir çoğunluğunun kendisine çiçek aldığını ifade edebiliriz.

Ülkemizde Çiçekçilik Sektörü Ne Durumda?

Ülkemizde çiçekçilik sektörü, önemli bir konuma gelmiştir. Süs bitkisi üretimi ve ticaret hacmi hızla büyümektedir. İthalat, ihracata göre hala fazla. Bu durum, yerli üretimin yetersiz olduğunu da göstermektedir.

Çiçekçilik Dükkanı Açmak

İhracat ise oldukça sınırlı düzeyde olup 5 milyon dolar civarındadır.

Çiçekçi Dükkanı Ne Kadara Açılır? Çiçekçi Dükkanı Açmanın Maliyeti Nedir?

Çiçekçi dükkanı açmak isteyen girişimcilerin en fazla sorduğu soruların başında Çiçekçi dükkanı ne kadara açılır? Çiçekçi dükkanı açmanın maliyeti nedir? soruları gelmektedir. Çiçekçi dükkanı açmanın maliyeti, açılacak olan iş yerinin büyüklüğüne, çiçek miktarına, çiçek çeşitliliğine, iş yerinin bulunduğu konuma, tadilat ve dekorasyon ihtiyacının büyüklüğüne göre değişmektedir. Fakat, biz yine de üç aşağı beş yukarı bir çiçekçi dükkanı ne kadara açılır, bu sorunun cevabını vereceğiz.

Genel olarak işletme kuruluş giderleri, makine, teçhizat, ofis donanım giderleri ve işletme giderlerini göz önünde bulundurduğumuzda, bir çiçekçi dükkanı açmanın maliyetinin 750.000 TL ile 5.000.000 TL arasında değiştiğini ifade edebiliriz. Özellikle, çiçek miktarı arttıkça bu maliyetin daha da artacağı ortadadır. Ancak en az 750.000 TL sermayesi olanların küçük çaplı da olsa çiçekçilik sektörüne girebileceğini düşünüyoruz.

2024-2025 Güncelleme: Aşağıdaki örnekler eski senelerden alınmıştır, miktarlar güncel olmayıp, her sene değişebilmektedir. Hatta şartlar da değişmekte olup, geleneksel girişimcilik desteği kapsamında olan sektörlere verilen destekler oldukça sınırlandırılmıştır. Bu yüzden aşağıdaki bilgileri baz almamanızı, Kosgeb Resmi Sitesi’nden kesin bilgiyi edinmenizi öneriyoruz.

Ayrıca, KOSGEB tarafından çiçekçilik sektörünün de desteklendiğini ifade etmemiz gerekiyor. 50.000 TL’ye kadar olan hibe desteği ile ilgili bilgilere KOSGEB çiçekçilik iş planı örneği ve KOSGEB çiçekçilik desteği isimli yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Yine, kadın da oldukça fazla düşündüğü çiçekçilik sektörü,

Çiçekçilik Dükkanı Açmak Karlı mıdır?

Çiçek dükkanı açmak hususu, doğrudan tecrübe ve çiçekçi dükkanı açma maliyeti ile de bağlantılıdır. Çiçek konusunda yeteri kadar tecrübeniz ve sermayeniz varsa güzel çiçek aranjmanları konusunda yeteneğinize güveniyorsanız çiçekçi dükkanı açmanızı tavsiye edebilirim. Çiçekçilik sektöründe kar oranı oldukça yüksektir.

Çiçekçi Dükkanı Açmak için Gerekenler Nelerdir?

Çiçekçi dükkanı açmak kolaydır. Ancak başarılı bir işletme kurmak için bazı gereklilikleri yerine getirmeniz de oldukça kritik bir konudur. Peki başarılı bir çiçekçi dükkanı açmak için gerekenler nelerdir?

  • Çiçekçilik sektörü ile ilgili malzeme, tecrübe ve aranjman bilginizin yeteri kadar olması gerekir.
  • Çiçekçilik sektöründe yetenek oldukça önemlidir. Dikkat çekici, göze hitap eden, müşterinin ilgisini çeken konseptleri oluşturabilmeniz gerekir. Yaratıcı ve sanatsal çalışmalar yapabilmelisiniz.
  • Toprak çeşitleri, bitki ve çiçek türleri, ışık ve ısı hakkında kapsamlı bir bilgi olmazsa olmazdır. İşletmenizde özellikle ışık ve ısı açısından uygun bir ortam oluşturmalısınız.
  • Çiçek budama yöntemlerini bilmelisiniz.
  • Çiçek yetiştirme konusunda eğitim almalısınız. Eğitim alamıyorsanız, bir çiçekçi dükkanında çalışın ve tecrübe kazanın.
  • İşletme nasıl yönetilir, konusunda bilgi sahibi olmalısınız.
  • Müşterilerinize nasıl yaklaşmanız gerektiği konusunda kendinizden emin olmalısınız. Müşteri memnuniyeti, yaklaşım oldukça önemlidir. Suratı asık bir çiçekçi olmaz.
  • İş yerinizin konumu bu sektörde de dikkate alınmalıdır. İşlek, cadde üzerinde iş yeri kiralamak oldukça avantajlı olacaktır. Bütçenize uygun bir dükkan olmasının yanında müşteri potansiyeli de bu husus da şarttır. Müşteriye yakınlık, uygun otopark alanları, semt sakinlerinin özellikleri vb. uygunluk kriterlerini göz ardı edemezsiniz.
  • Çiçekçilik sektöründe işletme dekorasyonu önemlidir. Dikkate alın.
  • E-ticaret portalı kurmayı orta vadede kendinize hedef olarak koymalısınız.
  • Nitelikli iş gücü istihdam etmelisiniz.
  • Rakip analizinizi mutlaka yapın, çiçekçilerin yoğun olduğu bölgelerden uzak durun.
  • Pazarlama ve tanıtım planınız mutlaka olsun. Reklamınızı nasıl yapacağınızı önceden belirleyin.

İlgili içerik: Giyim mağazası açmak karlı mıdır?

İlgili içerik: Oto yıkama açma maliyeti nedir?

Sağlıcakla kalın.

Yorum yapın