KOSGEB Kırtasiye Desteği 2021-2022 | Kredisi | Kırtasiye NACE Kodu

Kırtasiye açmak istiyorsanız, mutlaka KOSGEB kırtasiye desteği isimli bu yazımızı incelemelisiniz. 50.000 TL değerinde olan bu desteğin şartlarını ve içeriğini merak ediyorsanız, birkaç dakikanızı bu yazı için harcamak oldukça mantıklı olacaktır. Neden mi? Çünkü KOSGEB, şartları sağlamanız ve kurallara uymanız halinde bu desteği size karşılıksız olarak veriyor. Tek yapmanız gereken aşağıdaki bilgileri dikkatli bir şekilde okumanız ve buna göre hareket etmenizdir.

Ayrıca bu yazımızı okuduktan sonra ilinizde bulunan KOSGEB İl Müdürlüğü’ne giderek daha detaylı bilgi almanızı öneriyorum. Bu sayede, hem buradaki bilgileri pekiştirmiş olursanız, hem de resmi bilgileri de elde etme fırsatı yakalamış olursunuz.

KOSGEB kırtasiye desteği 2021-2022 nedir? Şartları nelerdir?

KOSGEB, yeni açılacak olan kırtasiye dükkanlarını destekleyebilmektedir. Toplam destek miktarı 50.000 TL’dir. Bu tutar, üst limit olup geri ödemesizdir.

KOSGEB kırtasiye NACE kodu: 47.62.01 Açıklaması: Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda kırtasiye ürünlerinin perakende ticareti

KOSGEB kırtasiye desteği için öncelikle işletme açmadan önce KOSGEB girişimcilik kursuna katılmanız ve sertifika almanız gerekmektedir. Bu destek için en önemli şart budur. İşletme açılmadan önce KOSGEB girişimcilik sertifikası almaktır. İşletme açıldıktan sonra sertifika almanın hiç bir hükmü yoktur. Bu nedenle, bu şarta oldukça dikkat etmek gerekiyor.

Önce kursa katılıp sonra kırtasiyenizi yasal olarak kurmanız gerekiyor. Vergi kaydı, SGK kaydı, oda kaydı ve diğer işlemleri yapmanız büyük önem arz etmektedir.

Akabinde ise kurduğunuz işletmenizi KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden kayıt etmelisiniz. Kaydınız onaylandıktan sonra e-Devlet üzerinden iş planı yazarak başvuru yapmalısınız.

Başvurunuz onaylandığı takdirde, aşağıdaki desteklerden yararlanabilirsiniz.

KOSGEB kırtasiye destekleri 2021-2022 nelerdir?

KOSGEB, 50.000 TL’ye kadar sizi destekleyebilir. Başlıca destek kalemleri şunlardır:

  1. İşletme kuruluş desteği: 2.000 TL (Belge şartı aranmaz. Desteğiniz onaylandıktan sonra ödeme talep edersiniz ve KOSGEB, bu tutarı size yatırır.)
  2. Kuruluş dönemi makine teçhizat ofis donanım desteği: 18.000 TL (Fatura ve faturanın ödendiğini gösteren dekont karşılığında KOSGEB size bu tutarı yatırır.)
  3. İşletme giderleri desteği: 30.000 TL (Kira ve personel desteği olarak aylık olarak verir bu desteği. Kira kontratı, kira ödeme dekontu, personel ücret ödeme dekontu, SGK hizmet listesi ve ücret bordrosu karşılığında bu tutarı aylık olarak öder.)

KOSGEB, KDV’yi karşılamaz. Destek oranı ise bulunduğunuz bölgeye göre değişir.

KOSGEB kırtasiye destek oranları

KOSGEB kuruluş dönemi makine teçhizat ofis donanım desteği kapsamında raf, bilgisayar, her türlü ilgili makine, tezgah, vitrin vb. gider kalemleri için destek oranı ve üst limit dahilinde karşılığını KOSGEB’den alabilirsiniz.

KOSGEB kırtasiye kredisi için yukarıda da ifade ettiğim gibi gider kalemlerinizin KOSGEB tarafından onaylanması gerekir. Bu gider kalemleriniz onaylandıktan sonra harcamaları önce siz yaparsınız. Fatura ve dekont karşılığında ise KOSGEB’den kırtasiye kredisi almış olursunuz. Hiç bir harcama yapmadan direk KOSGEB size para vermez.

Erken ödeme seçeneği de yok değil, var. Ancak harcama yapmadan KOSGEB’den erken ödeme almak isterseniz, teminat göstermek zorunda kalırsınız.

Siz sanki, hiç KOSGEB yokmuşçasına hareket edin. Aynı zamanda KOSGEB’in istediklerini de yerine getirin. Bu şekilde hareket ederseniz, mağdur olmazsınız. Ancak KOSGEB olmazsa ben kırtasiye işletmesi açamam diyorsanız, hiç KOSGEB’e de işletme açmaya da bulaşmayın. Mağdur olursunuz.

Soru Sor veya Yorumunu Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır..