KOSGEB Destekli Bayilik Veren Firmalar Hangileridir? UZMANA SOR

KOSGEB destekli bayilik veren firmalar hangileridir? KOSGEB destekli bayilik alınır mı? Şartları nelerdir? Kimler başvurabilir? Tüm detaylar yazımızda.

KOSGEB Destekli Bayilik Alınır mı?

KOSGEB, bayilik iş yeri açacak olan girişimci adaylarına destek olmaktadır. Yalnız KOSGEB, franchise bedeli ödemez. Bu hususta yanlış anlaşılma olmasın. Sadece makine-teçhizat, kira, personel, işletme kuruluş giderlerini 50.000 TL’ye (geri ödemesiz) kadar karşılar. Geri ödemeli olarak da 100.000 TL sadece makine-teçhizat giderleriniz için sıfır faizli kredi verir. Ancak, KOSGEB tarafından her sektör desteklenmediği için her bayilik de desteklenmeyecektir. Önemli olan bayiliği açacağınız sektörün KOSGEB tarafından desteklenebilir bir sektör olmasıdır. Öncelikle bayilik işletmesi açmayı düşünüyorsanız bayilik hususundan önce bazı temel şartlara sahip olmanız gerekiyor. Nedir bu şartlar?

  • Bayilik işletmesi açmadan önce KOSGEB girişimcilik kursuna katılmanız gerekiyor. Bu kursa katılmadan bayilik iş yeri açarsanız KOSGEB destekli bayilik iş yeri açma desteğinden yararlanamazsınız. Kurs tarihlerini buradan öğrenebilirsiniz. Kurslar, ücretsizdir. 32 saattir.
  • Kursa katıldıktan sonra KOSGEB veri tabanına girişimci kaydı yapmanız gerekecektir. İlgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.
  • Girişimci kaydı yaptıktan sonra kullanıcı adı ve şifreniz ile buradan sisteme giriş yapıp KOSGEB Girişimcilik Destek Programı – KOSGEB Yeni Girişimci Desteği iş planını doldurmanız gerekmektedir. Doldurmanız gereken dosyanın taslağını buradan inceleyebilirsiniz.
  • Başvurunuz Kurul tarafından değerlendirilecektir. Eğer değerlendirme olumlu olursa KOSGEB destekli bayilik işletmenizi açmış olacaksınız.
  • Bayilik işletmenizi kurup harcamalarınız yaptıktan sonra KOSGEB’den destek ödemesi talep edebileceksiniz.

KOSGEB Yeni Girişimci Desteği ile ilgili detayları buradan inceleyebilirsiniz.

KOSGEB Destekli Bayilik Veren Firmalar 2017 Hangileridir?

KOSGEB destekli bayilik alınarak işletme açılabilmektedir. Bakkal, büfe, kuaför, terzi, çiğ köfte dükkanı, pastane, ticaret, hizmet sektörü, tüm imalat sektöründe KOSGEB destekli bayilik veren firmalar ile anlaşmanız durumunda KOSGEB iş yeri açma desteğinden faydalanabilirsiniz.

Hangi sektörlerin KOSGEB tarafından desteklenmediği öğrenmek istiyorsanız konuyla ilgili haberimizi buradan inceleyebilirsiniz. Kısaca bilgi vermek gerekirse;

  • Sağlık
  • Eğlence
  • Spor
  • Eğitim
  • Tarım
  • Hayvancılık
  • Hukuk ve muhasebe
  • Hamam, sauna vb. sektörler KOSGEB destek kapsamı dışındadır. Bu sektörlerde bayilik alamazsınız. Ancak şu hususta yanlış anlaşılma olmasın. Örneğin tarım ürünlerinin ticareti yapacaksınızdır, bu ticarete girer ve destek alırsınız. Ya da spor malzemeleri satacaksınızdır, destek kapsamındadır. İnce bir ayrım var.

KOSGEB destekli bayilik veren firmalar konusu ile ilgili her türlü soru, görüş ve fikrinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

 

Soru Sor veya Yorumunu Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır..

3 Sorular ve Yorumlar
  1. Dilek AKSOY diyor ki:

    Merhaba, Sürücü Kursu veya Ulaştırma ve Mesleki Yeterlilik Kursu (SRC, ODY, ÜDY) eğitimlerinin verildiği kurumlar acaba KOSGEB desteği alabiliyorlar mı? Bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

    1. kosgebuzman diyor ki:

      Ne yazık ki alamıyorlar.

  2. Erdi acikdilli diyor ki:

    Cafe ve restorant franchise olarak destek alınabiliyor mu?