KOSGEB Kuruyemiş Dükkanı Desteği ve Kuruyemiş Nace Kodu Nedir?

KOSGEB kuruyemiş dükkanı desteği, bu alanda iş yeri açmak isteyen girişimciler için çok önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu fırsatları değerlendiren girişimciler, dükkan açarken ki masraflarını azaltma şansı yakalamaktadır. Kuruyemiş sektöründe faaliyet gösterecek olan girişimciler için hazırlamış olduğumuz bu yazıyı, merakla okumanızı tavsiye ediyoruz.

KOSGEB kuruyemiş dükkanı

KOSGEB kuruyemiş dükkanı desteği nedir?

KOSGEB destekli kuruyemiş dükkanı açmak mümkündür. KOSGEB’in kuruyemiş sektöründe ticaret yapmak isteyen esnafları desteklediği bir hibe programıdır. Tam adı KOSGEB yeni girişimci desteğidir.

Bu kapsamda toplam verilen hibe tutarı, elli bin TL’dir. Bu tutarı, tek seferde vermez. Harcama yaptıkça size verir. Yapmış olduğunuz harcamaların ise fatura ve dekontunu sizden talep eder. Sonrasında ise ödeme yapar. Destek üçe ayrılır.

  • İşletme kuruluş desteği olarak size 2.000 TL verir.
  • Kuruluş dönemi makine,teçhizat, ofis donanım desteği olarak 18.000 TL verir. KDV size aittir. (Bu harcamalardan önce artık KOSGEB, erken destek ödemesi yapabiliyor. 2018 yılında getirildi bu düzenleme.)
  • İşletme giderleri olan kira ve personel için toplam 30.000 TL verir. Bu giderleri her ay için alırsınız. Örneğin, kiranız 1.000 TL. Destek oranınız % 60. Her ay 600 TL geri alırsınız. 24 ay boyunca 30.000 TL’yi doldurana kadar destek verilir. Personel için de geçerli durum. Personelinizin sigortalı olması şart. Sigorta desteği verilmez.

Destek verirken yapmış olduğunuz harcamanın tamamını size geri vermez. Destek oranları vardır. Kadın veya erkek olmanıza ve bulunduğunuz şehre göre destek oranı değişir.

kosgeb kuruyemiş dükkanı destekleri

Kaçıncı bölgede olduğunuzu incelemek için KOSGEB destek bölgeleri 2018 isimli yazımızı analiz edebilirsiniz.

Bu desteği almanız için belli aşamaları yerine getirmeniz gerekmektedir. Kuruyemiş dükkanınız için bu aşamaları sırasıyla gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Ne eksik ne fazla. Kafanıza göre asla hareket etmeyin. Bulunduğunuz ildeki KOSGEB müdürlüğe ile mutlaka görüşün.

KOSGEB kuruyemiş nace kodu nedir?

Nace kodu önemli. İş planı yazarken nace kodunuzu doğru yazınız. KOSGEB kuruyemiş nace kodu, 47.21’dir. Aslında kuruyemiş nace kodu 47.21.05’tir. Vergi levhanızda yazacak olan kod 47.21.05’tir. Ancak KOSGEB, sadece ilk dört haneye bakıyor. Bu nedenle, iş planınızda 47.21 yazın. Vergi levhanızın da 47.21.05 olmasına dikkat edin. Aksi takdirde, destek alamazsınız. Bu hususta, umarım kafanız karışmamıştır. Her türlü soru ve görüşünüzü bize iletebilirsiniz.

Konuyla ilgili olması nedeniyle Kuruyemiş dükkanı açma karlı mı? isimli yazımızı da okuyabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın.

Soru Sor veya Yorumunu Gönder

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır..

8 Sorular ve Yorumlar
  1. ismail diyor ki:

    iyi gunler kuruyemis isi icin acaba yurt disinda acmak icin destek alma sansimiz varmi ben su an moldovada yasamaktayim konsoloslukla baglantiya gecip yararlanma sansim olurmu.Beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim .Tesekkur ve iyi calismalar

    1. kosgebuzman diyor ki:

      Bu mümkün değil, İsmail Bey.

  2. Anil diyor ki:

    Kuruyemiscilerinn başvurusu genelde olumsuz oluyor neden

    1. kosgebuzman diyor ki:

      Anıl Bey, sektörel bazda red asla söz konusu olmaz. Aksi takdirde, KOSGEB, kuruyemiş sektörünü desteklenen sektörler listesinden çıkarırdı. Başvuruların reddedilmesi, girişimci ile alakalı olmaktadır.

      1. Ya devir alıyordur.
      2. Ya son 12 ay içinde kuruyemiş dükkanı işletmiştir.
      3. Ya da iş planını kötü yazmıştır.

  3. Sinan diyor ki:

    Kuruyemiş dükkanı açmayı düşünüyorum Şuan sigortalı olarak bir firmada çalışıyorum daha önce hiç ticari faliyetim olmadı 30 yaşındayım , girişimcilik belgem Yok , buna rağmen kosgep den destek alabilirmiyim , ilginize teşekkürler

    1. kosgebuzman diyor ki:

      İşletme açmadan önce mutlaka KOSGEB girişimcilik kursuna katılmalısınız.

  4. Olgi diyor ki:

    Merhaba devren kiralık kuruyemisci dukkanı işletmeyi tavsiye ediyor musunuz?

    1. kosgebuzman diyor ki:

      Devren alınan işletmeye KOSGEB destek vermez. KOSGEB desteği açısından sorunuzun cevabı budur.

      Devren kuruyemiş dükkanı alıp almamak konusunda ise sorunuzu net cevaplayabilmem için işletmenin konumu, son 1 yıllık cirosu, içindeki mallar ve ekipmanlar vs. her şeyi bilmem gerekir ki, bu mümkün değil.