KOSGEB kira desteği ne kadar? KOSGEB kira desteği 2024-2025 nasıl alınır? Tüm bu soruların cevabını detaylı bir şekilde yazımızda bulabilirsiniz.
2024-2025 Güncelleme: Aşağıdaki örnekler eski senelerden alınmıştır, miktarlar güncel olmayıp, her sene değişebilmektedir. Hatta şartlar da değişmekte olup, geleneksel girişimcilik desteği kapsamında olan sektörlere verilen destekler oldukça sınırlandırılmıştır. Bu yüzden aşağıdaki bilgileri baz almamanızı, Kosgeb Resmi Sitesi’nden kesin bilgiyi edinmenizi öneriyoruz.
İçindekiler
KOSGEB Kira Desteği 2024-2025 Nedir? KOSGEB Kira Desteği Nasıl Alınır?
Bu destek, yeni işletme kuranlara verilen bir destektir. KOSGEB kursuna katılarak işletme açan girişimciler, bu destekten faydalanabilmektedir.
KOSGEB Kira Desteği Ne Kadar?
2024-2025 Güncelleme: Aşağıdaki örnekler eski senelerden alınmıştır, miktarlar güncel olmayıp, her sene değişebilmektedir. Hatta şartlar da değişmekte olup, geleneksel girişimcilik desteği kapsamında olan sektörlere verilen destekler oldukça sınırlandırılmıştır. Bu yüzden aşağıdaki bilgileri baz almamanızı, Kosgeb Resmi Sitesi’nden kesin bilgiyi edinmenizi öneriyoruz.
KOSGEB kira desteği ne kadar sorusu, sıklıkla karşılaştığımız soruların başında geliyor. Bu soruyu kafa karışıklığına neden olmamak adına net bir şekilde cevaplamamız gerekiyor. Çünkü esnek bir tutar. Başvuru yaparken buna dikkat etmek gerekiyor. Peki ama tutarlar nedir? Çok fazla lafı uzatmadan cevaba geçelim…
1. Seçenek: 30.000 TL’dir.
2. Seçenek: 45.000 TL’dir.
3. Seçenek: 21.000 TL’dir.
Kafanız hemen karışmasın. Yukarıda ifade ettiğim seçenekler tamamen sizin seçiminizdir. İsterseniz, 30.000 TL, isterseniz 45.000 TL, isterseniz 21.000 TL olur.
Ben tabi ki 45.000 TL’yi seçerim hemen demeyin. Çünkü bu durumda 2.000 TL işletme kuruluş desteği, 3.000 TL de makine-teçhizat desteği alabilirsiniz. Çünkü KOSGEB yeni girişimci desteğinin toplam üst limiti 50.000 TL’dir.
KOSGEB, destek üst limitlerini esnek bırakmış. Şimdi dilerseniz bu üç seçenek için bütün destekleri sıralayım.
Ne demiştik üst limit için? 50.000 TL, geri ödemesiz.
- Seçenek: 2.000 TL kuruluş desteği – 18.000 TL makine desteği – 30.000 TL kira desteği
- Seçenek: 2.000 TL kuruluş desteği – 3.000 TL makine desteği – 45.000 TL kira desteği
- Seçenek: 2.000 TL kuruluş desteği – 27.000 TL makine desteği – 21.000 TL kira desteği
Kuracağınız işletmeye göre belirleyebilirsiniz bu üç seçenekten birini. Kira desteği yerine personel desteği de alabilirsiniz. Her ikisi bu üst limitlerde yine alabilirsiniz.
Şunu da unutmayın. Bu para peşin verilmez size. Siz ödeme yaparsınız, ödeme belgelerini KOSGEB’e verirsiniz, geri ödeme alırsınız. Peki ama hangi belgeler gerekli?
KOSGEB Kira Desteği için Gerekli Belgeler 2018 Nelerdir?
İşte gerekli belgeler:
- Kira kontratı (Bazı KOSGEB müdürlükleri noter onaylı isteyebiliyor. Bazısı istemiyor. Bu durumu danışın.)
- Ödeme dekontu (Her ay mülkiyet sahibine kira ödemesi + ilgili ay açıklaması ile banka üzerinden ödeme yapmanız gerekiyor.)
Olayın bir de stopaj durumu var. Stopaj masrafları size aittir. Destek dışıdır. Ödemek zorundasınız.
Kira Desteğinin Süresi Nedir?
İşletme kuruluş tarihinden itibaren 24 aydır.
KiraDestek Oranları Nedir?
Her ay kira giderinizin tamamını geri almazsınız. Bulunduğunuz ile göre değişir. Özel durumunuz varsa yine değişir. Oranlara yukarıda paylaştığım link aracılığıyla öğrenebilirsiniz.
Aklınıza takılan soru olursa bize sormaktan çekinmeyiniz.
merhabalar dükkan mülkü benim adıma eşim girişimci olacak dükkanı eşim benden kiralarsa kira destegi alabilirmi teşekkürler
Ne yazık ki kira desteği alamazsınız.
benim zaten kosgebe kayıtlı bir işletmem var. farklı bir sektörde işletme açıp destek alabilirmiyim?
Hayır, alamazsınız.
Kosgep Kira ödemesinin 24 ay tamamini karşılıyor.
Tamamını değil. Belirli bir oranını. Oran ise cinsiyete ve bulunduğunuz teşvik bölgesine göre değişiyor. Bayanlar en az %80’ini geri alabiliyor.
Merhaba ben kayınpederimin kendi üstüne olan villasına kosgebten aldığım destek ile iş yerine çevireceğim.kayınpederim bana kiraya verecek,KOSGEB’in kira desteğinden yararlanabiliyormyum ?
Kayınpeder ise sorun olmaz. Ancak yine de ilinizde bulunan KOSGEB İl Müdürlüğü’ne teyit ettirin.
Merhaba öncelikle , kiraladığımız mülkü 24 aya bölmeden tek seferde yatırıp dekontuyla bu desteği tek seferde alabiliyormuyuz ? Mülk babamın üzerine fakat kız kardeşime bu gayrimenkulü miras olarak bıraktı , bende kardeşimden kiralamak istiyorum nasıl bi yol izlemem gerekir ? Kontratla beraber Tapu isteniyormu veya tapu babamızın üzerine olduğu halde kira sözleşmesini kardeşim yapsa bu şekilde yapılabiliniyormu
Mülkiyet kardeşinizin üzerine ise kira desteği alamazsınız.
Peki eşimin üzerine açsak yapacağımız işi , mülk babamın olduğu için soyismi tutuyor fakat bi kan bağı yok, o kiralayıp kita desteğinden yararlanabiliyormu
Market içim raf alıcam,rafların raf lar dan destek almam içim raf aldığım fatura tarihi geçmiş yıllara ait olsa sorun olur mu ??
İşletme kuruluş tarihinden sonra fatura tarihi olmalı.
Kira desteği tek seferde yatabiliyormu , biz 36 ay lık kira tutarını mülk sahibine tel seferde ödesek ve dekontu kosgeb e versek ? İlla bu aylıkmı ödeniyor , ben 3 sene heray kira ödemek istemiyorum ve bu tutarı mülk sahibine tek seferde ödeyip 3 sene kafam rahat kira düşünmeden işimi yapmak istiyorum .
Merhaba, bir firmanın kendine ait olan ofisinin bir odasını kiralamak istiyorum. Bu şekilde destekten faydalanabilir miyim?
KOSGEB, bu duruma çok sıcak yaklaşmayacaktır.
Ssk borcu vergi borcu makina techizat ödemelerinden kesiliyor